Pink Floyd Fans Nederland

Activiteiten PFFN: Fan Dag De Leuningjes, Poeldijk - 18 oktober 2013 door Theo

Geplaatst op Tuesday 29 April @ 21:16:11 GMT+1 door FloydianTheo

Extra Pink Floyd Fan Dag - De Leuningjes, Poeldijk - 18 oktober 2013

terugblik en foto's door Theo, verslagen door Martinus

Vrijdag 18 oktober, 2013. Het is zover, de tweede fan dag van dit jaar. Het team verzamelde zich rond 11.30 uur bij mij thuis, om na een bakkie koffie, in te laden en richting Poeldijk te rijden. Daar aangekomen werd er meteen begonnen met opbouwen, dat tot bijna 16.00 uur duurde. Goed op schema waren we klaar. Ook Favoriet FM en de merchandise stand van Floydstuff, hadden hun zaakjes op tijd gereed. We hadden zelfs weer items tijdens de tentoonstelling, die niet in Ulft te zien waren geweest, waaronder het rechter oor van het varken van The Wall Düsseldorf.

In de middag viel de drukte eigenlijk een beetje tegen, maar degene die er waren konden genieten van een semi akoestisch optreden van Absolutely Floyd (zie verslag Martinus hier onder), van tattoo artiest Yarek, van een boeiend vertellende Bobby Hassall en 's avonds een avondvullend optreden van Pink Project (zie hier onder een verslag van Martinus).

Wij hadden ons best gedaan om een gevarieerd programma en een interessante tentoonstelling neer te zetten en waren achteraf zeer tevreden over het resultaat en alle positieve reacties van de bezoekers.

Uiteindelijk waren er toch nog meer dan 300 fans op komen dagen. In verhouding met het minder dicht bevolkte Oosten een tegenvaller, want daar kwam bijna het dubbele aantal opdagen in april. Een rede te meer om er bij een volgende fan dag over na te denken waar we die gaan houden.

Theo, 20 oktober 2013

------------------------------------------------------------------------------------------

Semi akoestisch optreden Absolutely Floyd

Op de fandag aangekomen te zijn waren de leden van Absolutly Floyd paar minuten voor hun optreden even buiten een peukie aan het doen, ik had hetzelfde idee en liep op de zanger/gitarist af en vroeg hem nog redelijk verlegen of ze toevallig een setlist hadden voor dit optreden zodat ik er een verslag van kon maken. Die hadden ze en kreeg er gelijk een, nog lekker lopen ouwehoeren over Pink Floyd in Kralingen en het Amsterdamse bos want daar was hij toen bij (heel erg jaloers!)

Het optreden begon en Is there Anybody Out There en Nobody Home werden van The Wall gespeeld. Ik vind dat die zanger nog behoorlijk dicht in de buurt komt van Roger Waters zijn stem!!

Have a Cigar en Welcome to the Machine van het album Wish You Were Here waren aan de beurt, lekker hoor die akoestische solo!

Hey You goed gespeeld, jammer is dat de gitaarsolo in het origineel nu bespeeld werd met de piano, ik had het dan toch liever op een akoestische gitaar gehoord maar zo heeft iedereen zijn eigen mening!
Pigs on the Wing 1 & 2 Deze hoor je niet zo vaak live en dit deden ze heel leuk met middenstuk net zoals Snowy White deed.

CYMBALINE live en het origineel is dit een van me favoriete van Pink Floyd en sinds kort ook die van tribute bands.. Dit was mooi gezongen, alleen jammer dat het heerlijke piano eind stuk niet gespeeld werd, dit had volgens mij makkelijk gekund!

Wot's Uh The Deal was de mooiste van de avond van deze band, mooi gezongen, lekker gitaarspel, en heerlijke piano sound.

Fat Old Sun, leuk om dit van deze band te horen, was niks mis mee. En welnu, een verassing: St Tropez!! Nog nooit van een tribute band gehoord en als ik goed nadenk ook niet eens van Pink Floyd zelf! Ik zou zeggen, als jullie dit nummer eenmalig deden, doe dat niet, hou deze op de setlist! Een recent nummer, Lost For Words was aan de beurt gevolgd door Wish You Were Here. natuurlijk kan je The Dark Side of the Moon niet vergeten en Brain Damage en Eclipse werd bespeeld.

Heel toepasslijk werd er geeindigd met Goodbye Cruel World.
Ik heb deze band nog niet live gezien dus het is moeilijk beoordelen. normaal is deze band met een 12 koppig man, dit keer waren ze met zijn vieren en het was een (semi) akoestisch optreden. Ik wil deze band sowieso een keer live zien en dan ben ik heel erg benieuwd hoe dat klinkt!

bedankt Absolutely Floyd!

-Martinus

----------------------------------------------------------------------------------------

Avondvullende show Pink Project

Heb mij erg verheugd op dit optreden en dit was vanavond ook abnormaal goed. Paar uur voor het optreden kwam ik Jason de bassist tegen en zag al dat hij de setlist van de avond bij zich had, ik dus net zo lichtelijk verlegen vragen of ik de setlist mocht hebben en gelukkig kreeg ik doe ook!

Een meer psychedelisch begin kan er niet zijn, er werd begonnen met Astronomy Domine, op het grote ronde scherm werd een heel psychedelisch achtig iets gespeeld waardoor je al een beetje wazig in je hoofd werd, lol.

Money, mischien mijn minst favoriete nummer in het algemeen om live te zien vooral met die oe's an aa's, gelukkig gebeurde dat hier niet en de gitaarsolo's waren weer geweldig van Ruud.
Niet vergeten natuurlijk het 40 jarig bestaan van The Dark Side of the Moon en Us and Them was aan de beurt. Heerlijke piano sound, goeie sax sound, deze gasten die kunnen het wel.

Even een momentje van mijn favoriete Pink Floyd periode, See Emily Play en Carefull With That Axe,Eugene. Dit was de eerste keer dat ik Carefull van een tribute band hoorde en ik ben er nu al verliefd op, dit werd zo verrekte goed gespeeld dat ik er tijdens het schrijven weer kippenvel van krijg. Ik stond helemaal vooraan!!!

Pigs, lekker met dat aparte soundeffect in het midden van het nummer en een geweldige gitaarsolo op het einde.

Echoes, dit was van te voren al het nummer waar ik het meest naar uitkeek van de hele dag en gelukkig maar, want dit was voor de topper, de spetter van de avond! Het begin BIJNA PRECIES zoals in het origineel, beetje korte intro dat wel. Een ongelovelijk middenstuk met Peter die de basgitaar speelt met een bierfles...hoe leuk is dat !

Het was pauze en buiten even een peukie doen.

The Wall kan je natuurlijk ook niet aan je voorbij laten gaan en Outside the Wall, In the Flesh zoooo bombastisch, Happiest days werden gespeeld. Het is ongelofelijk hoe dicht Peter Chattelin bij de stem van Roger Waters komt, dat maakt best wel indruk op me. Nu kwam een heel leuk gedeelte van de avond, Another Brick in the Wall met kids!!

Gilmour achtige songs kwamen nu met Shine on you Crazy Diamond en Red Sky at night, dit was het eerste nummer dat ik ooit van een tribute band live hoorde,van Pink Project. Ik was toen best emotioneel en het leek gister ook zo te zijn! Sorrow met een lekkere gitaarsolo, verbaast me hoe verdomd dicht hij toch bij die sound komt van David Gilmour...... Nobody Home, dit is een mooi nummer en hier kun je ook goed horen hoe dicht Peter tegen de sound van onze Roger Waters aanzit.

Comfortably Numb de ultieme Pink Floyd song. Een gitaarsolo waar geen einde leek aan te komen, kwam toch op een eind en ik was even stil. Het was alweer voorbij, maar het publiek deed zo hun best om Pink Project nog een nummer te laten doen, Brain damage/Eclipse heerlijk die overgang in elkaar. Another brick werd hierna nogmaals gespeeld door de band, met kids!

Deze band is super, een Peter die klinkt als Roger Waters, Charles die klinkt als David Gilmour, Ruud die speelt gitaar heel dicht tegen de meester zelf aan en een drummer, Arjan de verrekte veel op Nick mason lijkt, lol, en heel goed drumt! Achtergrond zangeressen niet vergeten, die doen het ook echt geweldig, vanavond geen Great Gig in the Sky waar ze in konden spetteren. En geen One of These Days waarin de bassist Jason kon spetteren. Echoes was deze avond zo mooi, mede dankzij de geweldige pianist!

Pink Project bedankt!

- Martinus

Noot: Heel veel foto's zijn te zien op onze facebook pagina

Posted in Activiteiten PFFN

"Fan Dag De Leuningjes, Poeldijk - 18 oktober 2013 door Theo" | Login/Creëer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.