Pink Floyd Fans Nederland

Activiteiten PFFN: Buitenwatersloot Feest, Delft 2 augustus 2009 - door Theo

Geplaatst op Tuesday 29 April @ 19:22:34 GMT+1 door FloydianTheo

Pink Floyd tentoonstelling - Buitenwatersloot Feest te Delft dd. 2 augustus 2009

Na weken van voorbereiding, waarbij de huiskamer meer een Pink Floyd werkplaats leek dan een woonkamer, was het zondagochtend 2 augustus dan eindelijk zover dat ik mijn werk kon tentoonstellen. Want ook dit jaar was ik gevraagd om tijdens het Buitenwatersloot Feest een Pink Floyd tentoonstelling te geven.

Even na 7 uur kwamen ton (als chauffeur gecharterd) en Anna bij ons aan en werd er ff een bakkie gedronken. Anna (onder de fans bekend als Emily) had weer 4 schitterende posters ontworpen, waarop de geschiedenis van The Wall stond afgebeeld (geschreven door Mecky) voorzien van diverse foto's. Een van de pronkstukken van de tentoonstelling. Tegen half 8 waren de auto's vol geladen en kon ik warempel ook nog mee. Was toch een meevaller, ja toch! Kon moeilijk de Teacher maar thuis laten, hij was per slot belangrijker.

In Delft aangekomen onder regenachtige omstandigheden, werd er snel uitgeladen en kon de opbouw in de schitterende locatie Het Parkethuys beginnen. Anna, Wilma en ik werkten prima als een team om alles op tijd klaar te hebben. De dozen werden gevouwen en de muur opgebouwd. De teacher in elkaar geschroefd en voila daar stond een miniatuur van de echte The Wall, waar bovenuit de Teacher met brandende ogen en zijn aanwijsstokje alles in de gaten hield. (zie foto links) Het hoofd thema was dan ook The Wall 1979-2009 en had dan ook alles uit mijn verzameling hier over meegenomen. Collages waren gemaakt om e.e.a. nog duidelijker te kunnen presenteren met o.a. nooit eerder vertoonde zwart/wit foto's van The Wall in Berlijn, waarbij het vallen van de muur gedetailleerd in beeld was gebracht. Van mini pinspeldje tot reuzenvaandel kon men aanschouwen. Bootlegs en ander bijzonder vinyl, cd's, DVD, tourboeken, ansichtkaarten, fanzine's en andere verzamelobjecten zoals de The Wall figurensets 1 en 2, een badlaken van de Darkside Of The Moon, sleutelhangers, onderzetters, teveel eigenlijk om allemaal op te noemen. Ook was er aandacht besteed aan de twee reeds overleden bandleden, Syd Barrett en Richard Wright. En natuurlijk doorlopend videomateriaal te zien en horen. Door het druilerige weer in de ochtend was het rustig, maar tegen 12 uur werd het droog en kwam de zon ook te voorschijn en stroomden de mensen naar binnen. Tegen 14.00 uur kwam het varend corso voorbij de sloot (waar ik bijna niks van gezien heb) en als je dacht dat het dan rustig zou zijn, heb je het mis, want ook toen kwamen de mensen nog met groepjes tegelijk binnen. Ook Arjan, Ruud, Peet en Garb van Pink Project kunnen begroeten, maar helaas zat er geen mini optreden in dit jaar. Tevens werd er een prijsvraag gehouden, waaraan een ieder gratis mee kon doen en een paar leuke prijzen gewonnen kon worden.

De vraag werd gesteld hoeveel "bricks" er tijdens de concerten in 1980/1981 gebruikt werden. Dat bleken er 340 te zijn. Na 16.00 uur was het wel gedaan, helaas en begonnen we langzaam weer alles af te breken en in te pakken. Een zeer geslaagde dag was achter de rug en heel voorzichtig zijn er nu alweer plannen gesmeed voor volgend jaar, maar dan niet in Delft en van een nog groter formaat. Heel tevreden ook voor het feit dat toch veel bezoekers tijd hadden voor een praatje, je dingen vroegen waarbij ze aandachtig naar je verhaal luisterden. Het vele werk van de afgelopen weken werd beloond met alleen maar positieve geluiden. Heerlijk toch............ om op deze manier je hobby naar buiten te mogen brengen.

Mijn woord van dank gaat in eerste instantie uit naar mijn Wilma, die al die weken heeft geduld dat ik het huis zowat op zijn kop heb gezet en lange dagen en nachten aan het werk was voor de tentoonstelling. Daarnaast een woord van dank aan Anna voor het vele werk dat zij verricht heeft met het maken van de posters en het teamwork op de dag zelf. Een woord van dank aan de mensen van Het Parkethuys voor hun gastvrijheid, Peter Chattelin voor het beschikbaar stellen van het vaandel en een schitterende foto van The Wall, aan Harry van Adrichem (organisator van het Buitenwatersloot Feest) en aan alle bezoekers van de tentoonstelling. Tot een volgende keer.................... tot volgend jaar.

Theo, 4 augustus 2009

(c) Pink Floyd Fans Nederland 2009
Posted in Activiteiten PFFN

"Buitenwatersloot Feest, Delft 2 augustus 2009 - door Theo" | Login/CreŽer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.