Pink Floyd Fans Nederland

Activiteiten PFFN: Hoogheemraadschaf van Delfland Delft 23 april 2009 - door Theo

Geplaatst op Tuesday 29 April @ 17:09:41 GMT+1 door FloydianTheo

Pink Floyd Workshop - Hoogheemraadschaf van Delfland Delft - 23 april 2009

Enkele maanden geleden vroeg Harry van Adrichem (o.a. organisator Buitenwaterslootfeesten) mij of ik namens Pink Floyd Fans Nederland een kleine tentoonstelling wilde toevoegen aan de activiteitenavond van de personeelsvereniging van het Hoogheemraadschap van Delfland te Delft. Zo gezegd, zo gedaan en ik begon te brainstormen wat ik die avond aan de mensen zou laten zien. Het hoofdthema moest mijns inziens The Wall zijn, daar die dit jaar zijn 30e verjaardag viert. Alles wat ik ook maar in mijn verzameling kon vinden met betrekking tot The Wall, had ik meegenomen, van ansichtkaarten tot aan de The Wall figurensets 1 en 2.

Daarnaast had ik de Pink Floyd geschiedenis in notedop (ontworpen door Anna Visser) weer meegenomen, die uit 4 kleurrijke posters bestaat. Ook de meest bijzondere vinyl had ik uitgestald zoals David Gilmour Live In Gdansk Dark Side Of The Moon limited edition en Echoes The Best Of. Ook 5 ingelijste posters, vinyl singles en andere interessante items.

Om 18.00 uur kwam ik aan met de couriersdienst en Peter Chattelin en Ruud Verwijk van Pink Project waren al druk bezig met de soundcheck. Eerst werd er gezellig gezamelijk gegeten en wat gekletst en daarna begon ik met de opbouw van de tentoonstelling, daarbij geweldig geholpen door Garp Verwijk, die de promotie van The Wall op zijn rekening nam. Om 19.30 uur gingen de deuren open voor publiek en de zaal liep al gauw vol, waarbij men zeer geïnteresseerd de uitgestalde verzameling bekeek.

Om 20.00 uur nam men plaats en vertelde Harry v. Adrichem een stuk over de geschiedenis van Pink Floyd, waarnaar men aandachtig luisterde.Na een half uurtje geschiedenis en muziek en beelden van Echoes (Live At Pompeii) op de 3 videoschermen, kondigde Harry Pink Project aan. Peter Chattelin en Ruud Verwijk zouden een workshop houden, vergezeld van oud Pink Project gitarist Harry (Hein) v.d. Broek, die in 1998 het legendarische optreden van Pink Project op de Markt in Delft meegemaakt heeft. Na een korte intro door Peter, over The Wall in 1980, zijn beleving daarbij en zijn wens om die eens een keer te gaan opvoeren, vertelde hij over het ontstaan van Pink Project en het traject wat ze tot nu toe doorlopen hadden. Ruud droeg zijn steentje bij door uitleg te geven over de Pink Floyd sound, daarbij zijn gesproken woord om te zetten in wat voorbeelden via zijn gitaar. Garp was de techneut van de avond. Genoeg gepraat, dus werd er een mini concert gegeven, waarbij nummers langskwamen van de Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here en The Wall. Het plezier om voor zo'n 60 man lekker te pingelen straalde er van af en het publiek genoot in volle teugen. Na drie kwartier werd er even een pauze ingelast waarbij men tussen het publiek van gedachten kon wisselen, waar ook gebruik van gemaakt werd. En men kon de tentoongestelde items nog bewonderen, een hapje en een drankje werden geserveerd en dit alles in een zeer ontspannende gezellige sfeer.

Na de pauze had ik de eer om iets over mijn passie en het ontstaan daarvan te vertellen waaruit uiteindelijk Pink Floyd Fans Nederland is ontstaan. De opzet van Pink Floyd Fans Nederland, dé fansite in onze eigen taal en de betrokkenheid van de fans daarbij, doordat het motto is: van, voor en door de fans. Daarna was er het vervolg van Pink Project's optreden én nog een heel bijzonder optreden door mensen uit hun eigen "huisband", op sax, gitaar en zang, waarbij Ruud als gast nog meedeed. Zij brachten het nummer Wearing The Inside Out als eerbetoon aan Richard Wright en ik moet zeggen, bravo! By the way, zoals op onderstaande foto te zien, was Garp deze avond niet alleen decorbouwer van The Wall en techneut voor de bandleden, maar tevens "huisfotograaf". Dacht je een rustig avondje te hebben? lol.

Tegen half 11 was een geweldige avond ten einde, prima georganiseerd door Harry v. Adrichem. Iets organiseren op de juiste manier kan je wel aan hem toevertrouwen. Er werd nog even gezellig na gepraat, waarna tijd werd om alles op te ruimen en in te pakken voor vervoer naar huis. Rond half 12 was ik weer terug in Den Haag, vermoeid, maar zeer voldaan. Hartstikke leuk om je hobby eens op deze manier uit te oefenen en wie weet kan het in de toekomst wel nog eens voorkomen dat er zomaar tijdens een evenement op Pink Floyd gebied, een delegatie van Pink Floyd Fans Nederland medewerking verleent.

Theo, 24 april 2009

(c) Pink Floyd Fans Nederland 2009Posted in Activiteiten PFFN

"Hoogheemraadschaf van Delfland Delft 23 april 2009 - door Theo" | Login/Creëer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.