Pink Floyd Fans Nederland

Activiteiten PFFN: Buitenwatersloot Feest, Delft 3 augustus 2008 - door Theo

Geplaatst op Tuesday 29 April @ 16:50:30 GMT+1 door FloydianTheo
Elk jaar gaat het varend corso (zie www.varendcorso.nl) op de derde dag door het Delfland en doet daarbij ook de Buitenwatersloot in Delft aan. Rondom dit evenement organiseert Harry van Adrichem al jaren een straatfeest, met allerlei aktiviteiten, waaronder ook muzikale onderdelen. Hij had mij gevraagd of ik het Buitenwatersloot feest van dit jaar wilde opluisteren met een Pink Floyd tentoonstelling. Het idee leek me wel wat en ging de lokatie bekijken die hij voor mij geregeld had. Het Parkethuys had haar ruimte beschikbaar gesteld en leek voor mij een prachtige lokatie. Plannen werden gesmeed en er moest m.i. zeker ook live Pink Floyd muziek komen. Een flyer werd ontworpen en zowaar een intervieuw op Stadsradio Delft. Een groot spandoek werd gemaakt en oproepen geplaats naar fans, die iets bijzonders hadden, die ze ter beschikking wilden stellen. Een hoop werk achter de schermen, waarbij uiteraard ook niet altijd alles op rolletjes liep door mensen die hun beloftes niet na kwamen. Dat mocht de pret niet drukken, want toen we zondagochtend rond half 8 's morgens met twee auto's vol geladen richting Delft trokken, was ik er van overtuigd dat ik voldoende mooi materiaal had om de bezoekers een interessante Pink Floyd tentoonstelling te laten zien.


Het opbouwen verliep flekkeloos, met de hulp van Wilma en Klaas en even na 10.00 uur was alles opgebouwd en konden de bezoekers komen. Er was vanalles te zien: doorlopend werden er videobeelden vertoond uit de jaren 60 en 70, alsmede videoclips van David Gilmour en Roger Waters solo. Daarnaast was er een diashow te zien over Pink Project's Dark Side Of The Moon te Delft uit 1998. Ingelijste posters, alle vinyl albums van Pink Floyd (persingen uit alle hoeken van de wereld), vinyl singles, bootlegs, een Pink Floyd geschiedenis in notendop, een David Gilmour litho, gadgets, The Wall figurensets 1 en 2 en uiteraard prachtige olieverfwerken van Patrick VandePaer.


Het was een goed bezochte tentoonstelling, waarbij de fans ook geïnteresseerd waren in achtergrond informatie, die het team graag verstrekte. Rond 12:30 uur gingen diverse fans naar de overkant van de sloot om in Café Stars & Bars een optreden van een dik uur bij te wonen van de Westlandse Pink Floyd tributeband On The Moon. In dat uur speelden ze nummers van Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here en The Wall. Petje af voor de band, die redelijk gehavend naar Delft kwamen, want hun zanger was net geopereerd en kon dus niet meedoen en zonder toetsenist trachten ze het op te vangen, door verschillende partijen zelf op toetsen op te vangen. Enigsinds nerveus, maar met een prima instelling en vol plezier stonden ze hun mannetje. Na anderhalf jaar weer op de planken en nog gehavend ook, vermaakten ze het café publiek met schitterende songs. Foutjes zijn onvermijdelijk en de zang was ook niet altijd optimaal, maar ze mogen terug zien op een geslaagd optreden en er zijn zelfs weer concrete plannen om op te gaan treden in de toekomst.

Daarna werd weer snel terug gegaan naar Het Parkethuys om me bij de rest van het team te voegen. Tegen 14:00 uur arriveerden de eerste bootjes van het varend corso in de Buitenwatersloot. Hier heb ik helaas niet veel van kunnen zien, maar toch even een blik kunnen werpen op een paar mooi versierde boten.


Ondanks dat het af en toe een beetje regende was er toch veel publiek op de been, om de in totaal 60 boten te aanschouwen. Ook bleven de bezoekers toestromen bij de tentoonstelling, waarbij menig forumlid. Heel gezellig om leden weer eens terug te zien en bij te praten over ............. natuurlijk Pink Floyd. Om ongeveer 15:15 uur was het varend corso voorbij en begon de opbouw voor het unplugged optreden dat Ruud en Peet van Pink Project zouden geven, ter afsluiting van het Pink Floyd gebeuren aan de Buitenwatersloot. Tegen 16:00 uur was het dan zover en de eerste tonen van Breathe galmde over de sloot. Jammer dat op dat moment aan de overkant een blaaskapel van mening was dat ook zij de sloot moesten doen dreunen op haar grondvesten. Gelukkig duurde dit niet lang en konden Peet en Ruud ongestoord verder met hun unplugged optreden. Ze speelden een verscheidenheid aan Floyd songs van het begin tot solo nummers van Waters en Gilmour, t.w. Breathe, Shine On You Crazy Diamond, Wish You Were Here, Another Brick In The Wall part 1, Pigs On The Wing, Mother, Castellorizon, Fat Old Sun, Get Your Filty Hands Of My Desert, Southampton Dock, Amused To Death en Comfortably Numb met een gigantisch mooie solo van Ruud. Alsof dat nog niet genoeg was (men had de vingers al de hele tijd kunnen aflikken) kwam er ook nog een toegift, met zelfs een primeur. De trouwe fans konden genieten van hun eerste vertolking van Every Strangers Eyes met daarna nog Brain Damage/Eclipse.

Een geweldige dag was ten einde. Doodmoe maar zeer voldaan reden we weer bepakt richting Den Haag, alwaar Wilma een overheerlijke macaronischotel had gemaakt en Wilma, Klaas en ik nog uren na praatten over deze Pink Floyd dag.

Een woord van dank aan: Organisator van het Buitenwatersloot feest Harry v. Adrichem, de gastvrijheid van de mensen van Het Parkethuys, het team van PFFN (Anna, Klaas en Wilma), On The Moon, Peter Chattelin, Ruud Verwijk, Garp Verwijk (technische ondersteuning unplugged-sessie), Patrick Vande Paer, Stadsradio Delft, alle fans die spullen beschikbaar gesteld hebben, alle forumleden die aanwezig waren en alle overige bezoekers. Het was geweldig en volgend jaar krijgt dit zeker een vervolg als Pink Floyd dag, dat is zeker.

Theo, 4 augustus 2008

(c) Pink Floyd Fans Nederland 2008
Posted in Activiteiten PFFN

"Buitenwatersloot Feest, Delft 3 augustus 2008 - door Theo" | Login/Creëer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.