Pink Floyd Fans Nederland

ONE OF THESE DAYS: Debuut One Of These Days in Amstelveen, door Theo

Geplaatst op Tuesday 05 December @ 14:18:50 GMT+1 door FloydianTheo

Vrijdag 2 december 2017, ik ging met tram-trein-bus naar P60 te Amstelveen, alwaar One Of These Days hun debuut optreden had. Ook was die dag gitarist Hans Giling jarig en mochten genodigden eerder naar binnen om dit samen met hem te vieren.


Kwart voor negen was het zover, ik had een plek voor aan weten te bemachtigen. Drie bandleden kon ik al, die speelden voorheen in een andere band: Glenn, Hans en Remco.

Een zelf gemaakte intro video startte op terwijl de band op kwam. Geweldig creatief en leidde je automatisch naar de openings song: Astronomy Domine. Deze was z krachtig, de haren rezen op mijn armen en dacht ik "dit komt helemaal goed".

De eerste set was de band in het wit gekleed, wat een mooie frisse uitstraling gaf. Het zwarte bolhoedje dat Glenn tijdens Arnold Layne op had, stak hierdoor goed af. Leuke vinding. Een uitstapje nu naar het album Wish You Were Here met Have A Cigar en Welcome To The Machine.

Learning To Fly had ook weer zo'n mooi zelf in elkaar gezet filmpje. Trouwens alle filmpjes waren door de band zelf gemaakt, dus nergens de welbekende standaard vertoningen. Pluimpje hier voor.
One Of These Days, wat hierna kwam, kon m.i. wat krachtiger, zeker de basgitaar, die in dit nummer een hoofdrol moet spelen.

Young Lust was daarentegen wl weer krachtig en zat er goed in, misschien een tikkeltje te hard, maar dat is een kwestie van even op tijd die volumeknop hanteren door de mensen van de P.A. Wat me opviel tijdens het concert was, dat Remco op de gitaar te bewonderen was. Bij zijn vorige band kende ik hem als bassist. En ik moet zeggen, zijn manier van spelen verraste mij positief. Hoe rustig die als bassist zijn partijen speelde in het verleden, zo beweeglijk en vol passie stond hij daar zijn gitaarpartijen te spelen. Chappeau!

De eerste set werd afgesloten met The Happiest Days/Another Brick part 2. Tijd voor een drankje. De eerste set was me 100% goed bevallen voor een band die zijn debuut heeft. Kan alleen nog maar groeien en dat zie ik graag.

De tweede set kwam men op in het zwart en startte met In The Flesh om daarna de Dark Side Of The Moon in te duiken met Breathe/Time/Breathe reprise. Bij de Time intro was er helaas geen goede geluids balans en stond het percussie volume te hard. Toch had de drummer het intro ritme goed te pakken.

Take It Back bracht je naar de jaren 90 en toen kwam een heel mooie Mother. Geweldig helder stemgeluid van hun zangeres, die volgens mij ook best The Great Gig aan zou kunnen (hint, lol).

Het laatste nummer werd alweer aangekondigd, en ik dacht "Huh?" Maar bij het eerste geluid was het me al duidelijk, dat dit wel een heel lang nummer was, namelijk Echoes. Ik heb er van genoten en dan te bedenken dat ze pas 5 weken samen in de oefenruimte staan.

Als toegift kwam eerst het mooie rustige Wish You Were Here, waarbij het publiek zelfs mee zong, om daarna helemaal uit hun dak te gaan bij Comfortably Numb en Run Like Hell.

Een geslaagd debuut van One Of These Days en het publiek liet dat weten ook. Tevreden keerde ik huiswaards .......................

Foto's van dit concert zijn te vinden op onze fotopagina (ook toegankelijk voor niet Facebook gebruikers)

Theo 5 december 2017
Posted in Cover- & Tributebands

"Debuut One Of These Days in Amstelveen, door Theo" | Login/Creer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.