Pink Floyd Fans Nederland

Interviews: Interview met Ruud Verwijk 16 februari 2008, Noordwijkerhout, door Anna Visser

Geplaatst op Tuesday 29 April @ 13:09:42 GMT+1 door FloydianTheo

Interview met Ruud Verwijk a.k.a. Ruud Gilmour - 16 februari 2008, Noordwijkerhout.

Hoe ben je bij Pink Project betrokken geraakt?


Ruuds passie voor Pink Floyd is er altijd al geweest. Vanaf de middelbare school waar hij voor het eerst in aanraking is gekomen met Pink Floyd tot nu, Pink Project waar hij de schitterende gitaarpartijen van Gilmour zo prachtig ten gehore brengt.
Een logisch gevolg volgens Ruud:
“Als je een passie hebt voor Pink Floyd kom je automatisch terecht bij Pink Project.”

In het O.L.S te Den Haag heeft Ruud Pink Project voor het eerst zien en horen spelen en dacht: “Dáár wil ik bij zijn, dáár wil ik deel van uitmaken”. Maar ja, 13, 14 jaar geleden was Pink Project al voorzien van een goeie gitarist, maar wel één zonder “Gilmourfeel”. Er lag wel een vacature open voor zanger. En Ruud wilde zo graag bij Pink Project dat hij auditie heeft gedaan, dan maar als zanger/gitarist.
Dit is destijds niet doorgegaan, maar de interesse in elkaar bleef.
Ton Koekoek is de (ver)bindende factor gebleken. Ton deed het geluid voor Leon and Friends waar Ruud op dat moment in speelde, maar ook in het Zuiderpark voor Pink Project. Dus op het moment dat er 3 jaar geleden een vacature vrijkwam voor een gitarist bij Pink Project was het Ton die riep: Ik weet nog wel een goeie gitarist voor je. Daarop heeft Ruud op verzoek van Peter Chattelin, opnieuw, auditie gedaan en zo is Pink Project deze virtuoze gitarist rijker geworden.

Wie is Ruud als hij niet Ruud Gilmour hoeft te zijn?

Een gitarist met (voor)liefdes. Ruud is getrouwd, heeft twee zoons waarvan de jongste Garp (15) nu al dezelfde passie deelt. Is in het bezit van vijf gitaren en allerlei authentieke Gilmour versterkers en effecten en werkt als accountmanager door heel Nederland. Daarnaast heeft Ruud zijn voorliefde voor Gilmour, maar ook het solowerk van Roger Waters pakt hem. Het album Radio KAOS bevat z’n minst favoriete nummer, Radio Waves. Met dit nummer heeft hij echt helemaal niets. Maar hij geeft ook meteen te kennen dat er ook wel weer een heel mooi nummer op staat, The Tide Is Turning. Gilmour en Waters, twee van zijn grootste favorieten, maar er zijn er meer. Supertramp, Neil Young en The Beatles staan hoog in z’n favorietenlijstje. Naast Gilmour is hij fan van gitaristen met een eigen sound; Mark Knopfler, Eric Clapton, Santana en van de huidige generatie John Mayer.

Wat is de mooiste locatie geweest waar je hebt gespeeld?

Qua locaties heeft Pink Project al diverse theaters en schouwburgen mogen verblijden met hun optredens en het is iedere keer weer een overweldigend gebeuren. Ruud waakt ervoor dat het niet “te gewoontjes” gaat worden dat alles tot in de puntjes is geregeld voor zo’n optreden.
Toch is het Omniversum wel één van de bijzonderste plekken waar Ruud heeft gespeeld. Allereerst natuurlijk dat omdat ze daar vijf avonden op een rij staat te spelen en daarnaast is het geluidseffect daar heel opmerkelijk. Vanuit het publiek is het zo dat het geluid “dood slaat” tegen het filmdoek, maar vanuit de band gespeeld komt het geluid terug uit de zaal vandaan. Je krijgt op die manier een hele bijzondere interactie met jezelf. Ook de bandfeel is door deze reeks optredens altijd optimaal.

Pink Project internationaal?

Peter gaf al aan tijdens de workshop dat Pink Project volgend jaar in Het Concertgebouw in Amsterdam staat. Daarnaast natuurlijk dwars door heel Nederland de nodige optredens. Volgens Ruud zou Pink Project ook best buiten Nederland kunnen optreden en daar is dan ook al wel eens sprake van geweest. Dubai bijvoorbeeld en Wales, maar het zijn en blijven natuurlijk “gewone” mensen, die allemaal een gezin, een drukke baan en andere verplichtingen hebben. Het over de wereld toeren, zoals bijvoorbeeld de Aussie Pink Floyd Show, is wel een droom van Ruud maar zal vooralsnog geen werkelijkheid worden.

“And hold on to the dream”
(The Gunners Dream – The Final Cut – Pink Floyd)Posted in Interviews

"Interview met Ruud Verwijk 16 februari 2008, Noordwijkerhout, door Anna Visser" | Login/Creëer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.