Pink Floyd Fans Nederland

Activiteiten PFFN: PINK FLOYD FANDAG 2017 - A REVIEW door Theo

Geplaatst op Monday 09 October @ 12:57:16 GMT+1 door FloydianTheo

Zaterdag ochtend 7.45 uur, het is dan eindelijk zover. Na drie maanden van voorbereiding en werk aan de tentoonstelling, beginnen Stefan en ik de auto in te laden en vertrekken even later richting Ottersum. Het weer is niet al te best, maar gelukkig tijdens laden en lossen was het droog.


Rond 10.30 uur arriveerden we bij Roepaen Podium, alwaar Joyce en Martijn ook al gearriveerd waren. Na een bakkie koffie en een werk bespreking, gingen we aan de slag. Voor de tentoonstelling hadden we een mooie grote ruimte, maar achteraf bleek dat ik veel te veel had voorbereid en meegenomen. Maar ja, beter te veel bij je, dan te weining, lol.

Zoals bekend, proberen we elke keer weer iets nieuws te bouwen en dit keer had onze creative klusjesman (Martijn) een deur met kozijn, waar omheen we bricks bouwden (beschikbaar gesteld door The Pink Floyd Sound), onder het motto "A Foot In The Door". Daarnaast hadden we ook weer onze Atom Heart Mother koe bij ons en de Wish You Were Here pop, inclusief LP en koffer.

Onze hoofd thema's waren dit jaar "Roger Waters The Solo Years", heel mooi opgebouwd door Joyce en "The Wall - The Film", waarbij ik o.a. 2 series originele foto's kon tonen. Daarnaast was er nog een wandje met "Pink Floyd in de media - 70tiger jaren", enkele schilderijen en her en der verspreid items van Pink Floyd in het algemeen. Daarnaast had DJ Theo Elfring ook weer een schitterende stand gebouwd en draaide hij de gehele middag Pink Floyd muziek in de tentoonstellingsruimte.

In het eerste deel van de middag konden we helaas geen video's vertonen door een technisch mankement, maar dat was gelukkig op tijd opgelost om de concertfilm "David Gilmour At Pompeii" te kunnen laten zien.

Het was gezellig en diverse mensen kwamen een praatje maken en hun complimenten waren hartverwarmend. De tijd vliegt voorbij op zo'n dag en het was al bijna 16.30 uur, tijd om in de vernieuwde club van Roepaen te gaan om de voorstelling "50 JAAR PINK FLOYD IN NEDERLAND" te gaan zien en horen. Dit was een try-out voor hun theatervoorstelling die binnenkort van start gaat in Paradiso Amsterdam. Charles Beterams, een kenner bij uitstek, ook bekend als schrijver van het boeken "Pink Floyd In De Polder" en "Pink Floyd On Forty-Five", heeft het eerst genoemde boek als het ware herschreven, met nieuwe feiten en foto's onder de titel "Pink Floyd In Nederland", dat binnenkort uitkomt. D.m.v. projecties vertelde Charles tussen de nummers door, het verhaal van Pink Floyd in de beginjaren in Nederland. The Use Of Ashes speelden op schitterende wijze oude Pink Floyd songs, zoals "Interstellar Overdrive", "Paintbox", "The Gnome", Grantchester Meadows", "The Nile Song" en nog vele meer. Als toetje verraste men de aanwezige fans met een solo nummer van Syd Barrett, en wel "Opel". Dit was een zeer geslaagde try out en zeker meer dan de moeite waard dit in de komende tijd in sommige theaters te gaan zien.

Rond 18.00 uur was dit afgelopen en werd er in het horeca gedeelte een diner geserveerd terwijl met naar "David Gilmour At Pompeii" kon gaan kijken. Tegen 19.30 werd het drukker, doordat mensen arriveerden die (helaas) alleen voor het avond programma kwamen en dus een hele boel moois gemist hadden en ook niet de moeite namen om met hun ticket gratis mee te doen met een mooie verloting. (prijzen beschikbaar gesteld door Sony Nederland).

Dat mag de pret niet drukken en de kapel liep goed vol om het afsluitende avond concert te gaan zien. The Pink Floyd Sound presenteerde hun nieuwe tour "Climb Towards The Light", waarin ze een mix uit het oevre van Pink Floyd speelden inclusief een mooie licht en lasershow. Mooie gevoelige nummers (waaronder ook een mooie vertolking van Echoes), maar ook nummers waarbij je volledig uit je dak kon gaan, zoals One Of These Days, Run Like Hell en afsluitende Comfortably Numb. Dat de fans genoten hadden bleek wel uit de staande ovatie die leek nooit op te houden. Minpuntje vond ik toch weer dat diverse fans de hele avond bleven kletsen en geen oor hadden voor deze prachtige muziek.

Als operator ben ik zeer tevreden over deze geslaagde editie van de Pink Floyd dag, een dag geheel voor de fans, en voor degene die niet kwamen, jammer dan, de mensen die wel kwamen, daar doen we het voor en eerste ideŽen voor volgend jaar hebben we nu al over gebrainstormed.

Mijn dank aan Pierre Houben (management TPFS) met wie heel fijn was samen te werken aan deze PF dag en die bergen werk heeft verzet, ook dank aan Charles Beterams, Floydstuff, The Use Of Ashes, The Pink Floyd Sound, Theo Elfring, Roepaen Podium, Cateringbedrijf, Sony Nederland, en zeker een dank aan mijn geweldige team (Stefan, Joyce en Martijn) voor het slagen van deze dag. Last but not least dank aan iedereen die deze dag bezocht hebben. En verder iedereen die ik misschien vergeten heb te noemen.

Tot volgend jaar,
Theo
Posted in Activiteiten PFFN

Associated Topics

Activiteiten PFFN

"PINK FLOYD FANDAG 2017 - A REVIEW door Theo" | Login/CreŽer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.