Pink Floyd Fans Nederland

THE ENDLESS FLOYD SOUND: The Endless Floyd Sound @ De Meern (door Eddy Mertens)

Geplaatst op Wednesday 07 June @ 14:53:58 GMT+1 door FloydianTheo

Op 1 Juni was ik getuige van een mooi optreden in De Meern ( Zaal Azotod). De band The Endless Floyd Sound deed daar de volledige versie van Darkside of the Moon, en later nog wat extra werk van Pink Floyd. Ook werden er verzoekjes in uitvoer gebracht zoals Sorrow , Shine On You Crazy Diamond en Run Like Hell.


Het was een zeer vermakelijke avond, maar wie zijn The Endless Floyd Sound?

The Endless Floyd Sound is een Pink Floyd tribute band bestaande uit niet-professionele muzikanten met een groot Pink Floyd hart, uit de omgeving Haarlem, Alphen a/d Rijn en Amsterdam.

Eind 2014 is het idee tot het vormen van deze band ontstaan, met als doel het iconische album Dark Side of the Moon zo waarheidsgetrouw neer te zetten.

De naam van de band is een verbastering van originele naam van de band The Pink Floyd Sound en het laatste album The Endless River. De band wil dan ook niets liever dan zelf genieten van de muziek van Pink Floyd en al het mooie wat de band heeft voortgebracht, voor elke liefhebber te laten doorklinken tot ver in de toekomst!

Door de jaren heen zijn er enkele optredens gedaan in kleinere gelegenheden. Na het vertrek van de bassiste en de saxofonist, is tijd en energie geïnvesteerd om de band weer muzikaal op sterkte te brengen. Naar een saxofonist wordt nog steeds gezocht!

Daarnaast zijn ook showelementen zoals het ronde videoscherm toegevoegd en ligt er inmiddels 2,5 uur aan materiaal van Pink Floyd’s prille beginjaren tot en met het laatste Pink Floyd album The Endless River.

De band kijkt uit naar elk concert en ziet niets liever dan fans - al dan niet in Floyd shirt - die optimaal (mee-)genieten.

Eddy Mertens
Posted in Cover- & Tributebands

"The Endless Floyd Sound @ De Meern (door Eddy Mertens)" | Login/Creëer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.