Pink Floyd Fans Nederland

PINK PROJECT: Rabotheater in Hengelo

Geplaatst op Sunday 14 May @ 19:12:54 GMT+1 door SiriusCreations

Het is zaterdag 13 mei en het is voor Pink Project het eennalaatste optreden van dit theaterseizoen. Voor mij de laatste omdat ik er bij het optreden in Delft niet zal zijn. En om maar gelijk met de deur in huis te vallen, wat een fantastisch optreden. Het was bijna een n groot kippenvel moment. Blijkbaar heeft n nummer mij meer geraakt die avond, want het nummer The Gunner's Dream kwam terug in mijn droom en bleef hangen in mijn hoofd de volgende ochtend.


Iets na 20.00 uur werd in het bijna volledig gevulde Rabotheater het nummer We'll Meet Again van Vera Lynn ingezet en langzaam doofden de lichten in de zaal. De show was begonnen. Eerst werd kant A van LP nummer 1 van het album The Wall gespeeld en al bij de eerste noten hoorde en voelde je al dat het een mooie avond ging worden. Na een uitstekende What Do You Want From Me en Sorrow, was het tijd voor The Gunner's Dream. Dit is een prachtig nummer van het album The Final Cut. Normaal gesproken behoort dit nummer niet tot mijn favorieten, maar als dit nummer in je hoofd blijft hangen, dan moet het wel zo zijn dat het een fenominale uitvoering was van Pink Project deze avond. De haren op mijn armen gingen bij dit nummer nog hoger staan, dan dat ze al waren. Nog een hoogtepunt uit de eerste set was Brain Damage / Eclipse.
Na de pauze blaatten de schapen door de zaal om het volgende nummer aan te kondigen, Sheep dat heel mooi overging naar een prachtige mix van Cymbaline en Atom Heart Mother met een vleugje Careful With That Axe Eugene. En van mijn favoriete uitvoeringen van Pink Project is One Of These Days. Heerlijk hoe die bas en slagwerk door de zaal dreunen. Het laatste nummer op de reguliere setlijst van deze avond was al weer aangebroken Echoes. Mijn excuses aan de mensen van het licht en beeldprojectie, want ik bijna het hele nummer met mijn ogen dicht zitten genieten van dit meesterwerk. Na de eerste toegift Run Like Hell, kreeg de band een terechte minutenlange staande ovatie. De avond werd met het mooie Comfortably Numb als tweede toegift afgesloten.
Er staan dit jaar nog wat bijzondere concerten op het programma van Pink Project, waaronder in het Zuiderparktheater in Den Haag op 17 juni en op 16 september Ahoy Rotterdam. Het is nog niet bekend gemaakt, maar ik verwacht wel weer de jaarlijkse terugkomende concerten in Omniversum Den Haag aan het einde van dit jaar. Zoals in verschillende theater brochures te zien is, zal het volgend theaterseizoen Pink Floyd In Concert, Part 2 gaan heten. De setlijst zal dus weer een selectie worden uit de vele pareltjes van Pink Floyd. Stilletjes hoop ik ook op nummers van Pink Floyd (of solowerken), die Pink Project zelf nooit eerder ten gehore heeft gebracht. Voor nu wil ik de band en crew bedanken voor de vele mooie musikale momenten van dit theaterseizoen.
Foto's van dit concert zijn te vinden op de fotopagina van Hans Zandberg

Setlijst:

In the Flesh?
The Thin Ice
The Happiest Days of Our Lives
Another Brick in the Wall Part 2
Mother
What Do You Want from Me
Sorrow
The Gunner's Dream
Have a Cigar
Wish You Were Here
Brain Damage
Eclipse

-Pauze-

Sheep
Cymbaline / Atom Heart Mother
Arnold Layne
Fat Old Sun
One of These Days
Echoes

-Toegift-

Run Like Hell
Comfortably NumbPosted in Cover- & Tributebands

Associated Topics

Cover- & Tributebands

"Rabotheater in Hengelo" | Login/Creer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.