Pink Floyd Fans Nederland

PINK PROJECT: Park Theater, Eindhoven door Theo

Geplaatst op Tuesday 07 February @ 12:46:27 GMT+1 door floydiantheo

Zaterdag 4 februari was het dan zover. Eindelijk weer een volledig concert meemaken van Pink Project. Door omstandigheden had ik het Nieuwe Luxor, een avond tevoren, moeten laten schieten. Nieuwe Luxor, uitverkocht met meer dan 1500 bezette stoelen en daar kwam een dag later het Park Theater in Eindhoven bij, waar op 4 stoelen na, ook voor een volle bak gespeeld werd.


Geweldig mooi geluid in het Park Theater en Robert (de geluidsman) legde uit dat dit theater een zogenaamde "dode" akoestiek heeft en het daardoor prima werken is, wat geluid betreft.

Sinds het optreden in januari in de Rijswijkse Schouwburg, is Pink Project weer op volledige sterkte. Angeline Boon heeft de opengevallen plaats ingenomen na het vertrek van Iris en is het achtergrond koortje ook weer compleet.

Een volle bak dus, en dit keer zat ik voor de afwisseling eens vooraan, op de tweede rij. Tijd om me plek op te zoeken, als vanaf de P.A. Vera Lynn wordt ingezet als voorbode voor het geweld dat daarna losbarstte: In The Flesh. Zo, dat kwam binnen, de eerste "armhaar-rek- en strekoefeningen" waren voelbaar, lol.

Enkele The Wall songs volgden daarna: The Thin Ice, Happiest Days/Another Brick part 2 en een voortreffelijke Mother, altijd kippenvel.

Met What Do You Want From Me en Sorrow haalde men de Floyd van de Gilmour-era uit de stal. Dan een nummer van The Final Cut. Met The Gunners Dream hebben ze wel voor een heel mooi en emotioneel nummer gekozen. Voor mij n van de hoogtepunten van de eerste set.

"Pink Floyd in Concert" (zoals de tour heet) zou niet compleet zijn als nummers van 2 albums zouden missen. Van Wish You Were Here hoorden we Have A Cigar (lekker rauw) en de titelsong Wish You Were Here. De laatste twee nummers van de eerste set kwamen van de Dark Side Of The Moon, enwel Brain Damage en Eclipse. Dat is altijd kippenvel en uiteraard zong ik het weer mee. Vooral Eclipse is zo'n "powerful" nummer, waarin eigenlijk alles verteld wordt waar het complete album over gaat.De eerste set was fantastisch, maar de tweede was als op me lijf geschreven, met allemaal nummers uit de periode 1967-1977, een perfect gekozen setlijst.

Begonnen werd met Sheep, mijn favoriet van Animals, met een eindsolo waar je U tegen zegt. De haren stonden dus weer recht op. Dan Cymbaline, sjonge jonge, wat werden we verwend en men had zelfs gemproviseerd met wat instrumentale momenten uit Atom Heart Mother en Careful With That Axe, Eugene. Hierin herkende je de Floyd uit de begin jaren 70, waar improvisatie heel normaal was en nummers vaak veel langer uitgesponnen werden.

Arnold Layne, dit jaar 50 jaar oud, mocht niet ontbreken en was een mooie springplank naar Fat Old Sun, die ook dat typische early floyd sound en karakter had. Het kon niet op.

Nadat het applaus verstomde, hoorde je de diepe basklanken al .......... One Of These Days was in aantocht en Jason kan dit als geen ander. De adrenaline schoot door je lijf en het dak ging er af. Een wat aarzelend slot, waarbij ik dacht "zou Celestial Voices" er achter aan komen?" , maar helaas, dat gebeurde niet. Ik weet, ik kan "zeuren", lol, maar die combinatie was een paar jaar terug z mooi, z in hoger sferen, dat je altijd hoopt dat het nog eens gedaan zal worden.Maar niet getreurd, want de tweede set werd afgesloten met het aller, aller ........ aller mooiste wat ooit gemaakt is in de moderne muziek: Echoes! Beter hadden ze niet kunnen afsluiten. En wat Pink Project dr neerzet is gewoon buitenaards.

En dan komt er nog een toegift en denk je, het zal wel, hoogtepunt hebben we al gehad. Want de tweede set was in zijn totaliteit n hoogtepunt, een muzikaal orgasme die een dik uur duurde!

Oh ja, even bij de les blijven, de toegift: Run Like Hell, het publiek deed vol overgave mee en het dak ging er af. Als allerlaatste (uiteraard) Comfortably Numb en ik heb hem al z vaak gehoord, maar, geloof me of niet, vanavond stonden de tranen in me ogen. Een ontlading van een geweldige avond Pink Floyd muziek ............................

Foto's in de recensie zijn afkomstig van mijn mobiele camera. Foto's van dit concert, gemaakt door Stefan, zijn te vinden op onze fotopagina (ook toegankelijk voor niet Facebook gebruikers)

Theo, 7 februari, 2017

Posted in Cover- & Tributebands

"Park Theater, Eindhoven door Theo" | Login/Creer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.