Pink Floyd Fans Nederland

PINK PROJECT: Pink Project @ Omniversum door Theo

Geplaatst op Monday 19 December @ 13:01:40 GMT+1 door floydiantheo

Maanden had ik hier naar uitgekeken: de inmiddels traditie geworden december optredens van Pink Project in het Omniversum te Den Haag.


Dit jaar 4 concerten in 3 dagen enwel op vrijdag 16 december, zaterdag 17 december en zondag 18 december. Alle shows waren reeds een tijdje uitverkocht en ik was n der gelukkigen met kaartjes voor elke show.

Een mooi en uniek moment om een jaar muzikaal af te sluiten.

Elke show bestond uit het vertonen van 2 IMAX films die door Pink Project (vaak met perfecte synchrone momenten) van muziek voorzien werden. Maestro op dit gebied, Ruud Verwijk, had na het bestuderen van de films een mooie setlijst in elkaar gezet.

Uiteraard ga ik niet elke show apart bespreken, want dan kan ik net zogoed knippen en 4 keer plakken.

De eerste set werd gespeeld met de mooie film "Africa the serengeti" zie hier een trailer van de film. Deze film stamt uit 1994 en gefilmd in het zuiden van Kenia en het noorden van Tanzania.Geopend werd met Dogs, lekker agressief gespeeld, om de jachtbeelden extra te benadrukken. Heerlijk om op deze wijze te openen. Toch wel n vasn mijn hoogtepunten van de shows.

Daarna het altijd mooie Perfect Sense part 1 en 2, met uiteraard een hoogtepunt voor zangeres Jacqueline, die terecht elke avond een open doekje kreeg.

Welcome To The Machine, ook zo lekker rauw door Peet dit keer, dat vloeiend over ging in Dogs Of War. Nieuw in het repertoire van Pink Project. Een verrassing, zeker voor mij. Maar dan kwam voor mij de absolute verrrassing: Let's Get Metaphysical, van David Gilmour's solo album "About Face". Was die de eerste avond nog te "lief", daarna was die perfect met kippenvel momenten. Ook dit nummer is nieuw in hun repertoire. Wat me ook opviel, buiten het schitterende gitaarwerk, was de manier hoe toetsenist Giovanni het orkestrale gedeelte van het origineel, opgelost had. Door het maken van eigen samples zorgde hij voor wederom kippenvel momenten bij mij.Chapeau! Daar maak je een ultieme Gilmour fan als ik heel blij mee.

Dit was tevens het laaste nummer van de eerste set. De tijd was om gevlogen.

De tweede set werd de film "National Parks Adventure" vertoond, een nieuwe film over reservaten in Noord Amerika, zie hier een trailer.Een mooiere opening als met On The Turning Away had men niet kunnen bedenken. Heerlijk om z binnen te komen.

Amused To Death, de beleving, de emotionele zang van Peet, de samenzang met Charles en Jacqueline was alweer een hoogtepunt. Zelfs zondag tijdens de soundcheck rezen de haren op me armen en brak het zweet uit.

What Do You Want From Me, volgde hierop, waarna twee ouwe gouwe uit de stal gehaald ware, waar ik eens extra relaxed voor ging zitten: Set The Controls For The Heart Of The Sun en Cymbaline. Woow, je waande je terug rond 1969-1970. Sfeerisch perfect!

Dan waren we alweer aan de laatste twee nummer aangekomen, een schitterende vertolking van Brain Damage/Eclipse.

Daarna kwam er nog een toegift, zonder film, waarbij je nog even lekker uit je dak kon gaan. Eerst met Run Like Hell, waarbij het publiek ook mee deed en afgesloten werd met een Comfortably Numb waarbij het dak er tijdens de lange en schitterende eind solo af ging.

Alle 4 shows waren een belevenis, maar het absolute meest perfecte was de late show van de zaterdag avond. Een mooiere afsluiting van 2016 had men mij (en vele anderen) niet kunnen geven op Floyd gebied.

Bedankt Pink Project, fijne feestdagen en een goed begin in het nieuwe jaar.

(foto's in de recensie door Theo)

Een serie schitterende foto's van het concert op zaterdag avondgemaakt door Hans Zandberg, is te vinden op onze fotopagina (ook toegankelijk voor niet Facebook gebruikers)

Theo, 19 december 2016

Posted in Cover- & Tributebands

"Pink Project @ Omniversum door Theo" | Login/Creer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.