Pink Floyd Fans Nederland

Verhalen: Preview Gov't Mule - Dark Side Of The Mule

Geplaatst op Sunday 07 December @ 16:02:45 GMT+1 door floydiantheo

Preview van de nieuwe live CD "Dark Side Of The Mule" door Gov't Mule door Theo

Mascot Label Group brengt maandag 8 december a.s. deze CD op de markt van Gov't Mule. Een limited 3CD + DVD editie van een live performance van deze band van 31 oktober 2008 in het Orpheum Theatre te Boston (USA), die ik vooraf al heb mogen luisteren en zien.

Voor diegene die Gov't Mule nog niet kent, het is een Amerikaanse band, die al 20 jaar aan de weg timmert en vooral in Noord Amerika erg populair is. Het is geen Pink Floyd cover- of tributeband, maar brengen normaal gesproken hun eigen muziek op het podium.


Gov't Mule heeft er een traditie van gemaakt om op Halloween een optreden te verzorgen in het Orpheum Theatre te Boston, dus ook in 2008, waar zij het grootste deel van de show covers van Pink Floyd gespeeld hebben. De Deluxe edition is mooi vorm gegeven, waar de 3 CD's + DVD in verpakt zijn (zie foto onder). Het is een drie uur durende show, waarbij niemand minder dan Durga McBroom een van de backing singers was.

CD 1: Non-Floyd songs

Ik kende deze band niet echt en vond het wel fijn om eerst wat eigen werk te horen, dus is CD1 niet te missen.

De show begint met twee lekker klinkende rock nummers (Brighter Days, Bad Little Doggie) en dan ben je al bijna 12 minuten verder. Het volgende nummer (Brand New Angel) is een heerlijk nummer en de stijl tot nu toe deed me een beetje denken aan een mix van Grand Funk Railroad en UFO.

Daar op volgend een nummer van ruim 12 minuten met mooi gitaarwerk (Game Face), in mijn ogen niet het mooiste nummer, maar zeker niet vervelend. Daarna komt wel het hoogtepunt van CD1 een soort medley van ruim 19 minuten met hun song Trane, john McLaughlin's song Eterny's Breath en het nummer St. Stephan Jam van Jerry Garcia.

Dan volgen nog Monkey Hill, de ballad Child Of The Earth en als afsluiter van Cd1 en de eerste set, het 14.30 minuten durende Kind Of Birth.

Dat had meteen een goede indruk op mij gemaakt en was nu zeer benieuwd naar CD2 + 3.

CD 2: Pink Floyd covers

Ik ga beslist niet elk nummer bespreken, wel wat me opviel. Ten eerste moet je niet verwachten dat hier een Pink Floyd tributeband staat, maar wel allemaal stuk voor stuk ras artiesten, die met passie staan te spelen. Het klinkt dus niet allemaal cht floydiaans, maar met een eigen identiteit, geven ze vaak een schitterende draai aan nummers, zonder het schadelijk te "verminken".

Ze openen met One Of These Days, dat echt wel een beetje spacy klinkt, maar bevalt me wel, bass is hier ook prima.

Fearless begint ook anders, maar dr waar de typische Fearless klanken horen, laten ze die ongemoeid en maakt het een schitterende performance.

Na Pigs On The wings part 2 krijgen we Shine On part 1-5, waar het keyboard spel goed is, maar de eerste gitaarklanken mij niet kunnen bekoren, dat verandert bij de tweede gitaar solo, die echt als Floyd klinkt. Mooi saxofoonwerk ook.

Have A Cigar vond ik nog het minst. Dan krijgen we de Dark Side Of The Moon t/m Money. Time klonk wel goed en de Great Gig o.a. door Durga. CD2 eindigt met een goede, maar korte Comfortably Numb (6.26 minuten).

CD 3: Pink Floyd covers + encore eigen werk

De laatste CD opent met Shine on part 6-9 waarbij vooral sax en keyboard schitterend zijn, vooral het slotstuk op keyboard genoot ik erg van. Het laatste Pink Floyd nummer dat ze coverden was Wish You Were Here.

Daarna, als encore, twee eigen nummers, waarvan Million Miles From Yesterday wel hl erg mooi was, nog mooier dan de studioversie, die ik stiekem had opgezocht op Youtube.

DVD:

Op wel heel mooie wijze dit concert geregistreerd op DVD, waarbij je duidelijk kon zien dat men alles uit de kast had gehaald, inclusief lasers. Bewust dit als laatste bekeken, om eerst volledig geconcentreerd te zijn op de muziek. Deze DVD is zeker een toegevoegde waarde in deze Deluxe uitvoering.

Slotconclusie:

Ik heb zeer genoten van een middagje Gov't Mule en zeker ook de Pink Floyd covers die zij op eigen wijze brengen, er van uitgaand dat hier beslist gn Pink Floyd tributeband staat, die alleen maar Pink Floyd spelen.

Met dank aan Mascot Label Group

Release: maandag 8 december 2014
Pre-order: http://www.mascotlabelgroup.com/govtmule-darksideofthemule.html

Theo, 7 december 2014
Posted in Verhalen

"Preview Gov't Mule - Dark Side Of The Mule" | Login/Creer een profiel | 0 opmerkingen
De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.

Gasten mogen geen opmerkingen plaatsen, registreer a.u.b.