Het Beeld van de kalender

Calendar of Events
Vandaag 20 oktober 2018 Maand: Jaar: Printvriendelijke versie

<< 01 juni 2018 Alle evenementen voor
zaterdag 02 juni 2018
03 juni 2018 >>


20:15 - 23:00

Event #391
Titel:The Pink Floyd Sound - The Wall
Categorie:Show
Lokatie:Cultuurcentrum Cool, Heerhugowaard
Omschrijving:The Wall is back! Pink Floyd Sound brengt de legendarische rockopera van Pink Floyd, na eerdere succesvolle tournees, opnieuw op de planken. Rock met hoofdletters, met briljant gitaarwerk en compleet met de indrukwekkende theatrale lichteffecten, vuurwerk, en animaties die het muzikale epos zo geliefd maakten bij het grote publiek. Dat wordt weer genieten met Comfortably Numb, The thin ice, Another brick in the wall, Good bye cruel world en meer roemruchte songs van het historische Rockalbum. Het podium zal stomen als Pink Floyd Sound los gaat en het publiek meesleept in een van de grootste meesterwerken uit de rockgeschiedenis.

The Wall werd oorspronkelijk in 1979 uitgebracht door Pink Floyd. Met 30 miljoen exemplaren was het het best verkochte dubbelalbum aller tijden. De rockopera vertelt het levensverhaal van het personage ‘Pink’, een rockmusicus die worstelt met het leven en zijn plek in de samenleving, verbeeld door een metaforische muur, die omver geworpen moet worden. The Wall stond ook in het teken van de scheiding tussen oost en west, toen Roger Waters in 1990, een jaar na de val van de Berlijnse muur, het epische stuk live bracht voor 350.000 mensen op de Potsdamer Platz.

De artiesten gaan tot het uiterste om de oorspronkelijke sfeer en kracht van het stuk te evenaren. Laat je overdonderen door The Wall!
Toegevoegd door:Admin


21:00 - 23:00

Event #423
Titel:Pink Floyd in Zaandam 1968 in De Fabriek Zaandam
Categorie:Show
Lokatie:De Fabriek, Zaandam
Omschrijving:Op 23 mei 1968 trad de later wereldberoemde band Pink Floyd op in Zaandam. Vijftig jaar later wordt die historische gebeurtenis gevierd met groots evenement in Filmtheater De Fabriek in Zaandam.

Er worden films vertoond over de Pink Floyd (Beginnings, 1968 en The Wall), betrokkenen van toen vertellen verhalen en als klap op de vuurpijl zal de band Ummagumma de originele setlijst uit 1968 live uitvoeren compleet met authentieke vloeistof dia-projecties door de originele Zaanse Wonderland Lichtshow.Pink Floyd in Zaandam! De bezoekers die erbij waren hebben het er nog over. De wereldberoemde Britse groep trad destijds nog op in ‘kleine’ zalen. Op Hemelvaartsdag 23 mei 1968 stond Pink Floyd in zaal ‘De Bond’ ofwel de katholieke Volksbond in Zaandam. Diezelfde avond trad de band op in het net geopende Paradiso Amsterdam. Het evenement in De Fabriek staat in het teken van deze legendarische dag 50 jaar geleden. Het optreden van Pink Floyd in Zaandam werd destijds georganiseerd door horecaondernemer Jan List die toen een evenementen bureautje had. Een kaartje kostte 15 gulden! Op zaterdag 2 juni kunnen de gelukkigen van toen de avond ‘herbeleven’. Voor diegenen die er niet bij konden zijn is het een uitgelezen kans om de sfeer te proeven van een bijzondere avond popmuziek in de jaren zestig.

Zaterdag 2 juni 2018

Filmtheater De Fabriek

Meer info over dit 3 daagse filmfestival zie: www.zaansfilmfestival.nl
Toegevoegd door:Admin


Toon Categorieen:
Show

GCalendar ©