Het Beeld van de kalender

Calendar of Events
Vandaag 15 oktober 2018 Maand: Jaar: Printvriendelijke versie

Bekijk details van evenement #473
zaterdag 20 oktober 2018


20:00 - 23:00

Titel:The Pink Floyd Sound - The Wall
Categorie:Show
Lokatie:Wilmink Theater, Enschede
Omschrijving:Pink Floyd heeft vele legendarische albums op zijn naam staan, maar wellicht spreekt ‘The Wall’ toch wel het meest tot de verbeelding. De rockopera uit 1979 bevatte roemruchte songs als ‘Comfortably Numb’, ‘The Thin Ice’, ‘Another Brick In The Wall’ en ‘Good Bye Cruel World’ en werd met 30 miljoen exemplaren het best verkochte dubbelalbum aller tijden.

Pink Floyd Sound brengt het meesterwerk compleet met de indrukwekkende theatrale lichteffecten, vuurwerk en animaties die het muzikale epos zo geliefd maakte bij het grote publiek. Dat wordt weer genieten van een van de grootste, meest overdonderende albums uit de rockgeschiedenis. We don’t need no education to recognize that!

‘The Wall’ is back!
Pink Floyd Sound brengt de legendarische rockopera van Pink Floyd, na eerdere succesvolle tournees, opnieuw op de planken. ROCK met hoofdletters, met briljant gitaarwerk en compleet met de indrukwekkende theatrale lichteffecten, vuurwerk, en animaties die het muzikale epos zo geliefd maakten bij het grote publiek. Dat wordt weer genieten met ‘Comfortably Numb’, ‘The Thin Ice’, ‘Another Brick In The Wall’, ‘Good Bye Cruel World’ en meer roemruchte songs van het historische rockalbum. Het podium zal stomen als The Pink Floyd Sound los gaat en het publiek meesleept in een van de grootste meesterwerken uit de rockgeschiedenis.

‘The Wall’ werd oorspronkelijk in 1979 uitgebracht door Pink Floyd. Met 30 miljoen exemplaren werd het het best verkochte dubbelalbum aller tijden. De rockopera vertelt het levensverhaal van het personage ‘Pink’, een rockmusicus die worstelt met het leven en zijn plek in de samenleving, verbeeld door een metaforische muur, die omver geworpen moet worden. ‘The Wall’ stond ook in het teken van de scheiding tussen oost en west, toen Roger Waters in 1990, een jaar na de val van de Berlijnse muur, het epische stuk live bracht voor 350.000 mensen op de Potsdamer Platz. Vorig jaar werd het concert door Pink Floyd Sound in Venlo opgevoerd, als herdenking aan de val van de muur 25 jaar geleden. De artiesten gaan tot het uiterste om de oorspronkelijke sfeer en kracht van het stuk te evenaren. Laat je overdonderen door ‘The Wall’ !
Toegevoegd door:Admin


Bekijk alle evenementen op deze dag

GCalendar ©